FICEP termikus vágórobotok gerenda megmunkálásra

 

Az 1930-ban alapított olasz FICEP SpA. a világ legnagyobb acélszerkezet gyártó gépekre szakosodott gyártóvállalata, 125 országban van képviselete ill. leányvállalata.

A cégnek 5 gyártóüzemmel rendelkezik,  központja az olaszországi Gazzadaban található, a Milanó Malpensa repülőtértől cca 35 percre.

Cégünk 2003 óta képviseli Magyarországon a FICEP SPA-t. A FICEP SpA termékválasztéka kompromisszumok nélkül lefedi a teljes acélszerkezetgyártást, a gyártási feladatokra van akár többféle megoldása is, melyek közül minden felhasználó megtalálhatja a leginkább megfelelőt. A FICEP SpA élenjár az iparággal kapcsolatos kutatás-fejlesztésben, számos ma már szokásosnak tekinthető műszaki megoldás eredetileg FICEP szabadalmon nyugszik.

 

 

 

A FICEP VANGUARD, VALIANT és ORIENT (link a FICEP gerenda oldalra) nagyteljesítményű gerenda fúrógépek nem csak a KATANA fűrészsorral kombinálhatók teljesen automatizált fúró-fűrészelő sor kialakítására, hanem a gerenda minden lehetséges megmunkálását lehetővé tévő FLEX és NOZOMI plazma – és lángvágó robotok is illeszthetők hozzájuk. A FICEP vágórobotok mindegyik tipusa HYPERTHERM plazmát használ.

A legnagyobb gerenda keresztmetszet 1220 x 610 mm lehet mindkét gépnél. A FICEP FLEX plazma –és lángvágó fejjel is felszerelhető, a váltás a két technologia között gyakorlatilag azonnali egy szabadalmaztatott vágófejcserélő rendszer segítségével, így vastag falú szelvények is probléma nélkül gyorsan vághatók átszerszámozás nélkül. 

A FICEP NOZOMI 9 CNC-vezérelt tengelyes robotkarja teljes szabadságot biztosít a megmunkáláshoz.  A kar 1 db HYPERTHERM XPR300 plazma vágófejet kezel. A robotokhoz szükséges fejlett szoftvert és munka makrókat a többi FICEP  alkalmazáshoz szükséges szoftverhez hasonlóan a FICEP saját szoftverfejlesztő cége,  a Steel Projects France fejleszti és készíti.

 

 

A képek a FICEP oldaláról ill. prospektusából származnak.

 

https://www.youtube.com/c/FicepCorporationMAINCHANNEL


Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk