FICEP síklemez megmunkáló központok fúrás-marás-termikus vágás

 

Az 1930-ban alapított olasz FICEP SpA. a világ legnagyobb acélszerkezet gyártó gépekre szakosodott gyártóvállalata, 125 országban van képviselete ill. leányvállalata.

A cégnek 5 gyártóüzemmel rendelkezik,  központja az olaszországi Gazzadaban található, a Milanó Malpensa repülőtértől cca 35 percre.

Cégünk 2003 óta képviseli Magyarországon a FICEP SPA-t. A FICEP SpA termékválasztéka kompromisszumok nélkül lefedi a teljes acélszerkezetgyártást, a gyártási feladatokra van akár többféle megoldása is, melyek közül minden felhasználó megtalálhatja a leginkább megfelelőt. A FICEP SpA élenjár az iparággal kapcsolatos kutatás-fejlesztésben, számos ma már szokásosnak tekinthető műszaki megoldás eredetileg FICEP szabadalmon nyugszik.

 

 

   

Talán egyetlen más cég sem gyárt olyan sokféle síklemez megmunkáló központot, mint a FICEP SpA. A különböző tipusok sokféle funkciót kombinálnak, a megmunkálási méretek is nagyon tág határok között változnak, vannak közöttük C vázas gépek és portálosak is.

A TIPO A, B, C és G valamennyien C-vázas gépek, ahol a lemezt áttoljuk a gépen megmunkálás közben, míg a GEMINI és a KRONOS tipusok portálos szerkezettel rendelkeznek, ítt a lemez a speciális vágó-fúró asztalon fekszik, és a megmunkáló fejeket hordozó híd mozog a lemez felett. A FICEP síklemez megmunkáló gépcsoportjának legkisebb tagja a P27E mely egy függőleges orsóval rendelkező CNC-vezérelt fúrógép melynek fúróorsója fix, és a hidraulikusan lefogott munkadarabot  a görgős asztalon mozgatja.

A FICEP GEMINI tulajdonképpen egy számos szabadalmat hordozó komplett lemezmegmunkáló üzem, mely robosztus összeépített kettős hídjával  és a közöttük lévő munkatérben lévő lemezrész teljesen merev, berezgés mentes motoros lefogásával nagy pontosságú komplex megmunkálást tesz lehetővé: 2D-3D plazmavágás, lángvágás, fúrás, marás, menetelés, marásos jelölés (scribing). A gép akár 3,6 méter széles és 24 méter hosszú is lehet, két fúróorsóval és  24 szerszámos szerszámcserélővel is ellátható. A termikus vágást akár 2 plazmafej + 3 lángvágófej végezheti. A fúrási kapacítás tipustól függően 40 ill 80 mm átmérő, a maximális fúrható lemezvastagság 80 -305 mm között változik(!!). A FICEP GEMINI és a szintén portálos – de csak szimpla híddal rendelkező -KRONOS kombinálhatók is, így több 10 méter hosszú gyártólánc képezhető hosszú lemezek rendkívűl hatékony teljesen automatikus megmunkálására. 

 


A FICEP TIPO A, B, C és G berendezések a lyukasztás, fúrás, marás, menetelés,plazma-és lángvágás, beütéses jelölés, marásos jelölés  funkciókat kombinálják. A gépek tipustól függően alapkivitelben 3 ill 6 méter hosszú lemezeket dolgoznak fel, a hossz opciósan növelhető.

A lemez szélessége tipustól függően 1600 és 3100 mm között változhat.

A TIPO család legújabb tagja, a TIPO G 2 fúrófejjel, 3D plazmával és lángvágó fejekkel is  felszerelhető. A szerszámcserélő 24 szerszámhelyes. A gép el van látva automatikus kész darab kiadó konvejorral is, mely maximum 500 x 500 mm-es méretű munkadarokat képes automatikusan kezelni, így a gépkezelőnek ezen méretig nem kell megszakítania a gyártást a kész darabok kiszedéséhez.

 

A képek a FICEP oldaláról ill. prospektusából származnak.

 

https://www.ficepgroup.com/steel-construction-machinery/plates/ 

https://www.youtube.com/c/FicepCorporationMAINCHANNEL 


Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk